30 Ağustos 2008 Cumartesi

Namibian Sky Adventure


Welcome to 'our' Namibian Sky Adventure. Your visit through our website will be a journey of exploring more that just the possibility of a flight. We invite you to be our guest … with us you will be able to experience various sky adventures, including: Fly-in Safaris, Charter flights, Photographic Excursions, Spectacular Scenic Flights …and much more!
When flying with SCENIC AIR you can be assured that your visit will be handled by a dedicated team who have a passion for travel and aviation. For clients wishing to visit a combination of remote areas in a short period of time with minimal time spent in transit - air charter is the answer.
Charter flights can be set at times that suit you, our client. Important to us, is to cater for the individuals needs & requirements, be it for the business traveller or the holidaymaker.

About Dubai


Dubai;

From the timeless tranquility of the desert to the lively bustle of the souk, Dubai offers a kaleidoscope of attractions for visitors. The emirate embraces a wide variety of scenery in a very small area. In a single day, the tourist can experience everything from rugged mountains and awe-inspiring sand dunes to sandy beaches and lush green parks, from dusty villages to luxurious residential districts and from ancient houses with wind towers to ultra-modern shopping malls.

The emirate is both a dynamic international business centre and a laid-back tourist escape; a city where the sophistication of the 21st century walks hand in hand with the simplicity of a bygone era. But these contrasts give Dubai its unique flavour and personality; a cosmopolitan society with an international lifestyle, yet with a culture deeply rooted in the Islamic traditions of Arabia.

Since earliest times, Dubai has been a meeting place, bringing together the Bedouin of the desert interior with the pearl-diver, the merchant of the city with the sea-going fisherman.
Dubai is fast becoming one of the world’s favorite and most exclusive tourist destinations and offers the very best in sports, entertainment, adventure and shopping. From enjoying a lazy day at one of the many 5 star beach clubs, where you will be waited on hand and foot to a round of golf at one of the 7 world-class golf courses, to enjoying the thrill of Dune Bashing in the desert you will find it all here.

If you visit Dubai during the Annual Shopping Festival you will not only be able to soak up a truly magnificent atmosphere which engulfs the entire city for a whole month, but you may even pick up bargain electrical goods, clothes and even win yourself a luxury car or apartment in the fantastic draws available at this time. Dubai certainly has that carnival feel during the Dubai Shopping Festival.

Dubai can guarantee you an all year round tan! The skies are blue and the temperatures range form 24C in January to as high as 45C in July. Rainfall is very irregular so no matter what time of year you plan to visit you can be sure the weather will not put a damper on your holiday.
Amongst all the glitz and glamour Dubai still has a traditional side. A visit to Dubai museum is a must for those interested in the growth of this captivating city. There are also many other places of interest providing a glimpse at life in Dubai before the discovery of oil.

Nar,Nar Meyvesi,Nar suyu


Nar . Şeker hastaları için birebir. Sadece bu da değil, bakın nelere çare oluyor.

Nar şifa kaynağı. Narın şifalı özelliklerinden en iyi şekilde faydalanabilmek içinse ya meyveyi tazeyken yemeli ya da taze sıkılmış suyunu içmeli.


İşte nar mucizesi... Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Karadeniz, kalbi kuvvetlendiren nar suyunun, karaciğer zafiyetini giderdiğini, mide iltihabını ve ağrısını geçirdiğini söyledi. Nar meyvesinin yüzde 15'inin karbonhidrat, yüzde 0,8'inin protein olduğunu, ayrıca B1 ve B2 vitaminleri ile kalsiyum, fosfor ve demir bakımından zengin olduğunu ifade eden Karadeniz, "Nar mideyi temizlemekte, deniz tutmasına karşı iyi gelmektedir. Ayrıca nar içindeki zarları ile yendiğinde mide ülserini iyileştirmektedir." dedi.


Nar suyunun böbrek ve karaciğer hastalıklarına karşı çok faydalı olduğuna dikkati çeken Turan Karadeniz, şu bilgileri veriyor:• Nar suyu yüksek tansiyon hastalığının tedavisinde, kalp ağrılarında, basur hastalığının tedavisinde faydalı olmaktadır.• Böbrek zafiyetine karşı nar suyu içilmesi yararlıdır.•


Nar suyunun harareti giderici özelliği bulunmakta, şeker ve kurdeşen hastalığına iyi gelmektedir.• Kalbi kuvvetlendiren nar suyu, karaciğer zafiyetini gidermekte, mide iltihabını ve ağrısını geçirmektedir.• Nar ekşisi şeker hastalarına tavsiye edilmektedir.•


Nar şırasının şekerle hazırlanan şerbetinin idrar söktürücü özelliği vardır.• Romatizma ağrılarının hissedildiği eklem ve uzuvlara nar şırası sürüldüğünde, ağrı kesici özelliği bulunmaktadır.• Bayılmalara karşı nar şerbeti içilmelidir. Tatlı nar suyu, ses kısıklığı ve zatürreye karşı şifalıdır.•


Narın meyvesi ve suyunun yanı sıra çiçekleri ve kabuğu da yararlarıdır. Nar çiçeği bağırsak yara ve iltihaplarını iyileştirir. Boyun tutulmasında nar çiçeği lapası boyna konursa şifalı gelir.• Narın kabuğu çay gibi demlenerek içildiğinde, mide ve bağırsak hastalıkları ile ishal ve dizanteriye karşı oldukça faydalı olmaktadır. Mucizevi meyvenin market raflarında satılan suları ise bu faydaları sağlamaktan uzak.Pastörizasyon işlemi ve kutuda bekleme sonucunda meyvenin besin değerinde kayıplar oluşabiliyor. Meyveyi taze olarak yemeli veya taze sıkılmış suyunu içmeli.

LAZER EPİLASYON

LAZER EPİLASYON NEDİR?

İstenmeyen tüyler konusunda gelinen en son teknolojidir. Lazer ışını cilde ve vücuda zarar vermeksizin direkt olarak kıl kökü tarafından emilir.

LAZER EPİLASYON KİMLERE UYGULANIR?

11 yaşından büyük erkek ve kadın herkese başarıyla uygulanabilmektedir.

LAZER EPİLASYON UYGULANMAMASI GEREKEN HASTALAR

Gri ve beyaz saçlı hastalar, sedef hastalığı olanlar, kalp pili takılı olanlar, hamileler, cilt lezyonları olanlar. Hiperpigmentasyon ve süt veren annelerde göğüs bölgesine uygulanmaz.

TEDAVİ SIRASINDA AĞRI HİSSEDİLİR Mİ?

Yeni teknoloji lazer epilasyon cihazları ile çok fazla acı hissedilmez. Güçlü soğutma sistemiyle kişi sadece karıncalanma hissedecektir.

SEANSLARIN ARALIKLARI NE KADARDIR?

Genellikle 4 hafta aralıklarla uygulanır.

LAZER EPİLASYONLA TEK SEANSTA TÜYLERDEN KURTULMAK MÜMKÜN MÜDÜR?

Hayır mümkün değildir. Çünkü kıl köklerinin hepsi uygulama anında büyüme devresinde değildir. Uygulama anında anojen dediğimiz uzama evresindeki kılların kökleri etkilenir. İstirahatte (katajen) ve gerileme (telojen) kıl kökleri etkilenmez. Bunlar için birden fazla lazer epilasyon seansları gerekmektedir.
Kılların renkleri ve büyüme devrelerinde olan değişimden ötürü lazer epilasyon seans sayısı kişiye göre değişir. Ve aynı zamanda aynı kişide bölgelerine göre de değişir.

LAZER EPİLASYON SONRASI GÖRÜLEBİLECEK GEÇİCİ YAN ETKİLER?

Geçici hassasiyet gösteren cilt, hafif kızarıklık ve kabuklanma yaşayabilir. Bu durum son derece normaldir. 12-24 saat arasında eski haline dönecektir. İç organlara herhangi bir zararı yoktur. Lazer yöntemi kanser yapmaz. Hassas ciltlerde yan etkileri birkaç gün sürebilir.

LAZER UYGULAMASINA GELİRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Uygulamanın yapılacağı bölgede 4 hafta önceden başlamak kaydıyla cımbız, ağda gibi kökten alma yöntemleri kullanılmamalıdır. Ayrıca cilt tonunu, belirgin koyulaştıracak şekilde, güneş ışınından ve bronzlaşmaktan kaçınılmalıdır. Eğer güneş ışınına maruz kalmışsa cilt mutlaka 20 gün sonra seansa başlanmalıdır. Uygulamaya başlanacağı günden 3 gün öncesine dek tüylerinizi vücut bölgelerinde jilet, yüz bölgesinde makas ile kısaltabilirsiniz.

HORMON SORUNU YAŞAYAN KİŞİLERDE EPİLASYON ETKİLİMİDİR?

Hormon bozukluklarında lazer epilasyon etkilidir. Fakat daha fazla sayıda seans uygulanması gereksinimi bulunmaktadır. Önce hormon testleri ile sorun tanımlanır. Gerekiyor ise ilaç tedavisine başlanması ile birlikte lazer seanslarına da başlanabilir.

Belek

Antalya'nın 35 km doğusundaki yeni Turizm Merkezi Belek'de, okaliptüs ormanları ve çam ağaçları ile koruma alanı ve kumlu / ince çakıllı sahil üzerinde bulunmaktadır. Aynı zamanda, uluslararası standartlara uygun birçok modern golf sahaları ile Belek bir golf cennetidir ve bölgenin tarihi güzelliklerini görmek için en iyi başlangıç noktalarından biridir. Kasım 2004 yılında bölgede açılan Kilise, Sinagog ve Cami üçlüsünün buluşturulduğu 'Dinler Bahçesi' Belconti Resort Otel'e yakın mesafede bulunmaktadır. Tesisimiz 98.000 m2 alana kurulu ve denize "0" geniş bitki örtüsüne sahip, yeşilliklerle çevrili ve Çevre bilinci ile tanzim edilmiştir

Antalya Lara plaji


Lara Plajı Antalya'nın 12 km. doğusundadır. Kumu gayet ince olup çam ormanları ile kaplıdır. Halka açık plajları, yiyecek ve içecek ihtiyacını karşılayacak gazinoları ve soyunma kabinleri vardır.

Resim, 2006 yazında Lara Plajı'nda düzenlenen, 'Uluslararası Kum Heykel Sergisi'de çekilmiştir.
Antalya'nın Lara Plajı'ndaki 8 bin metrekarelik alanda bir aydır 10 ülkeden 22 heykeltıraş ve 28 kum sanatçısının yaptığı 'Uluslararası Kum Heykel Sergisi', önceki akşam saat 22.00'de ışıklı gösterilerle halkın beğenisine sunuldu

Antalya'nın Lara Plajı'ndaki 8 bin metrekarelik alanda bir aydır 10 ülkeden 22 heykeltıraş ve 28 kum sanatçısının yaptığı 'Uluslararası Kum Heykel Sergisi', önceki akşam saat 22.00'de ışıklı gösterilerle halkın beğenisine sunuldu. Yaz ayları boyunca 200 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen Türkiye'nin bu ilk uluslararası kum heykel sergideki heykeller, ilk günden büyük ilgi gördü. Boyları 5 metreyi bulan heykelleri yakından inceleyen yerli ve yabancı turistler, bol bol fotoğraflarını çekti.
Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden getirilen 10 bin ton nehir kumundan yapılan sergide 'Nasrettin Hoca', 'Nemrut Efsanesi', 'Ferhat ile Şirin', 'Nuh'un Gemisi', 'Peri Bacaları' gibi temalı 100'ün üzerinde heykel var.

29 Ağustos 2008 Cuma

Belek,Belekte gezilecek yerler

ASPENDOS: Aspendos’a giden yolun kenarında Köprü Irmağı üzerinde iyi korunmuş tarihi bir Selçuklu köprüsü görülür. Antik devirlerden kalma en iyi korunmuş tiyatro olan Aspendos tiyatrosu 15.000 kişilik kapasitesi ile bölgenin en iyi korunmuş antik tiyatrosudur. Bugün hala çeşitli konser, bale, opera ve tiyatro gösterileri için kullanılmakta olan tiyatronun koridorları, sahne süslemeleri ve akustiği mimarın agora ve Anadolu’nun en uzun su kemerlerinin kalıntıları yer almaktadır. PERGE: Antik Pampilya Bölgesi’nin önemli bir şehri olan Perge Antalya’dan 18 km. uzaklıktadır ve ilk olarak Hititler tarafından M.Ö 1500 yıllarında kurulmuştur. Aziz Paul ilk vaazlarını burada vermiştir. Tiyatronun sahnesinde ince işlemeli mermer rölyefler yer alır. Şehrin çeşitli yerlerinden derlenmiş diğer eserler stadyum yolunda sergilenmektedir. Ziyaretçiler iki yüksek kule ile şehir kapısını, bir zamanlar mozaiklerle kaplı olan ve dükkanların çevrelediği sütunlu uzun yolu, geniş agorayı ve halk hamamlarını görmeden edemezler. KURŞUNLU ŞELALESİ: Gerçektende tam bir doğa harikası olan Kurşunlu Şelalesi 100′den fazla kuş çeşidinide içinde barındırmasıyla tam bir cennet.Ayrıca şelalenin arkasındaki gizli mağra ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği yerlerden biri. Belek Turizm merkezi tarihi Aspendos ve Perge harabelerine çok yakındır. Hazır buraya kadar gelmişken - her ne kadar deniz, kum ve güneş peşinde bir tatil de arıyor olsanız da - belki bir gününüzü bu harabeleri görmeye ayırmak istersiniz. Aspendos Truva savaşından ( M.Ö 13.yüzyıl ) sonra bu bölgeye göç eden Grekler tarafından kurulduğu düşünülen tarihi bir yerleşim alanıdır. Bu bölgeye antik çağda Pamfilya denirdi. Bugün Aspendos’a yola çıktığınızda ( Side - Manavgat yolu üzerinde yolun solunda sarı Aspendos tabelasını göreceksiniz ) Belkıs köyünü biraz geçin, karşınıza önce Selçuklulardan kalma tarihi bir taş köprü ve ardından da devasa turistik mağazalar gelecektir. Bir kaç yüz metre sonra ise Aspendos’un muhteşem tiyatrosu ile karşı karşıya kalacaksınız. İnsan üzerinden yüzyıllar geçmesine rağmen bu tiyatronun nasıl olup da ayakta kaldığı sorusunu sormadan edemez.Su götürmeyen bir şey var ki o da bu tiyatronun emsalleri arasındaki durumu en iyi olan tiyatro olduğudur. Ünlü mimar Zenon’un eseri olan bu yapı Roma döneminde Marcus Aurelius zamanında yapılmıştır. Yaklaşık 20 bin kişiliktir. Hemen hemen kimsenin yapmadığı bir şey yapın. Tiyatro ile sınırlamayın kendinizi, o kadar geldiniz. Tiyatroyu geçin ve yola devam edin, yaklaşık 200 - 300 metre sonra Roma döneminin en güzel Kemerlerinden olan Aspendos Su Kemerleri önünüze çıkacak. Kimi yerde iki katlı. İhttp://www.belek.gen.tr/images/belek2.jpgşte harika bir fotoğraf molası daha!..

Bankaların internet adresleri

Adabank A.Ş.. http://www.adabank.com.tr
Akbank T.A.Ş.. http://www.akbank.com
Alternatif Bank A.Ş.. http://www.abank.com.tr
Anadolubank A.Ş.. http://www.anadolubank.com.tr
Arap Türk Bankası A.Ş.. http://www.arabturkbank.com
Banca di Roma S.P.A.. http://www.bancaroma.it
BankPozitif Kredi ve Kalkınma Bankası A.Ş.. http://www.bankpozitif.com.tr
Birleşik Fon Bankası A.Ş.. http://www.fonbank.com.tr
Calyon Bank Türk A.Ş.. http://www.calyon.com.tr
Çalık Yatırım Bankası A.Ş.. http://www.calikbank.com.tr
Denizbank A.Ş.. http://www.denizbank.com
Deutsche Bank A.Ş.. http://www.deutschebank.com.tr
Diler Yatırım Bankası A.Ş.. http://www.dilerbank.com.tr
Finans Bank A.Ş.. http://www.finansbank.com.tr
Fortis Bank A.Ş.. http://www.fortis.com.tr
GSD Yatırım Bankası A.Ş.. http://www.gsdbank.com.tr
Habib Bank Limited. http://www.habibbank.com.tr
HSBC Bank A.Ş.. http://www.hsbc.com.tr
İller Bankası. http://www.ilbank.gov.tr
İMKB Takas ve Saklama Bankası A.Ş.. http://www.takasbank.com.tr
JPMorgan Chase Bank N.A.. http://www.jpmorganchase.com
Merrill Lynch Yatırım Bank A.Ş.. http://www.ml.com.tr
Millennium Bank A.Ş.. http://www.millenniumbank.com.tr
Nurol Yatırım Bankası A.Ş.. http://www.nurolbank.com.tr
Oyak Bank A.Ş.. http://www.oyakbank.com.tr
Société Générale (SA). http://www.sgcib.com
Şekerbank T.A.Ş.. http://www.sekerbank.com.tr
Taib Yatırım Bank A.Ş.. http://www.yatirimbank.com.tr
Tekfenbank A.Ş.. http://www.tekfenbank.com
Tekstil Bankası A.Ş.. http://www.tekstilbank.com.tr
Turkish Bank A.Ş.. http://www.turkishbank.com
Turkland Bank A.Ş.. http://www.tbank.com.tr
Türk Ekonomi Bankası A.Ş.. http://www.teb.com.tr
Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası A.Ş.. http://www.ziraatbank.com.tr
Türkiye Garanti Bankası A.Ş.. http://www.garanti.com.tr
Türkiye Halk Bankası A.Ş.. http://www.halkbank.com.tr
Türkiye İş Bankası A.Ş.. http://www.isbank.com.tr
Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş.. http://www.tkb.com.tr
Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş.. http://www.tskb.com.tr
Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O.. http://www.vakifbank.com.tr
Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.. http://www.yapikredi.com.tr

American Origin Basic Indicators

1.Non-Farm Payrolls :

This data is one of the most influential data in the market. Particularly the employment data is perceived as the precursor of the economic course by the market players. The announced data is assessed according the data realized in the previous period and the data expected in the current period. Since the data coming higher than the expectations can affect FED (American Central Bank) to increase interest rates in the next period meeting of FED, this affects the dollar positively, if it comes lower than the expectations then this affects the dollar negatively with an influence for a potential decrease in FED's interest rates.
The non-farm payrolls figure is announced the first Friday of each month. -3:30 p.m.

2.Unemployment Rate :

This is another important data which is announced together with the non-farm payrolls and which deeply influences the American economy each month. The announced data is assessed according the data realized in the previous period and the data expected in the current period. Since the data coming higher than the expectations can affect FED (American Central Bank) to increase interest rates in the next period meeting of FED, this affects the dollar negatively, if it comes lower than the expectations then this affects the dollar positively with an influence for a potential decrease in FED's interest rates.
The unemployment rate is announced first Friday of each month - 3:30 p.m.

3.Weakly Jobless Claims :

This is a data basically related with unemployment rate. It is weekly announced. It has a leading role in terms of monthly unemployment data. The announced data is assessed according the data realized in the previous period and the data expected in the current period. Since the data coming higher than the expectations can affect FED (American Central Bank) to increase interest rates in the next period meeting of FED, this affects the dollar negatively, if it comes lower than the expectations then this affects the dollar positively with an influence for a potential decrease in FED's interest rates.
Weekly Jobless Claims are announced each Thursday. – 3:30 p.m.

4.Consumer Price Index :

Consumer Price Index is an index related with the inflation. It usually expresses the increase in the price of products bought by the consumers over a general price level. It is distinctively assessed in different conjunctures. If there is an inflation threat in a country, the increase is assessed as negative, if there is no inflation threat then it is assessed as apositive contribution to that country's economy. The announced data is assessed according the data realized in the previous period and the data expected in the current period. Since the American economy’s CPI figures coming higher than the expectations can affect FED (American Central Bank) to increase interest rates in the next period meeting of FED, this affects the dollar positively, if they come lower than the expectations then this affects the dollar negatively with an influence for a potential decrease in FED's interest rates.
It is announced the second Tuesday of each month. – 3:30 p.m.

5.Producer Price Index :

Although this is somehow similar to the Wholesale Price Index in our country, it is partly different. Because the Wholesale Price Index in our country also involves some consumer products. As mentioned in CPI conjunctural differences are assessed differently. The announced data is assessed according the data realized in the previous period and the data expected in the current period. Since the American economy’s CPI figures coming higher than the expectations can affect FED (American Central Bank) to increase interest rates in the next period meeting of FED, this affects the dollar positively, if they come lower than the expectations then this affects the dollar negatively with an influence for a potential decrease in FED's interest rates.
It is announced the second Friday of each month. – 3:30 p.m.

6.Gross National Product :

The Gross National Product which is obtained by adding the revenues of the rest of the world to the sum of domestic production factors, is one of the most important indicators in terms of a country’s economy. National income is obtained by subtracting the Depreciations and indirect taxes from the gross national product. The announced data is assessed according the data realized in the previous period and the data expected in the current period. Since the data coming higher than the expectations can affect FED (American Central Bank) to increase interest rates in the next period meeting of FED, this affects the dollar positively, if it comes lower than the expectations then this affects the dollar negatively with an influence for a potential decrease in FED's interest rates.
It is announced the third Wednesday of each month. – 3:30 p.m.

7.Retail Sales :

Retail sales is a valuable indicator in terms of determining the active movement in a country’s market. When retail sales increase this means that there is a pickup in that country’s domestic market. The data announced in this regard is assessed according the data realized in the previous period and the data expected in the current period. Since the data coming higher than the expectations can affect FED (American Central Bank) to increase interest rates in the next period meeting of FED, this affects the dollar positively, if it comes lower than the expectations then this affects the dollar negatively with an influence for a potential decrease in FED's interest rates.
It is announced in the second Tuesday of each month. -15:30

8.Capacity Utilization :

Although this is not a data equally important as the others, from economists’ point of view, it gains importance in terms of determining the productivity in a country. The announced data is assessed according the data realized in the previous period and the data expected in the current period. Since the data coming higher than the expectations can affect FED (American Central Bank) to increase interest rates in the next period meeting of FED, this affects the dollar positively, if it comes lower than the expectations then this affects the dollar negatively with an influence for a potential decrease in FED's interest rates.
There is no specific timing.

9.Industrial Production :

The height of the industrial production figures of a country is in direct proportion with the development level of that country. The announced data is assessed according the data realized in the previous period and the data expected in the current period. Since the data coming higher than the expectations can affect FED (American Central Bank) to increase interest rates in the next period meeting of FED, this affects the dollar positively, if it comes lower than the expectations then this affects the dollar negatively with an influence for a potential decrease in FED's interest rates.
There is no specific timing.

10.Inventories :

When the ratio of working with inventories increases in an economy then it is assumed that this country's economy works inefficiently. In this regard an inventory data announced above the expectations shall affect the dollar negatively whereas an inventory data announced below shall affect the market positively.
There is no specific timing.

11.Construction Spendings :

In an economy the increase in spendings in construction sector is assessed as positive for that country. Generally all spendings’ indicators have a reviving effect on the market and thus their rise is considered as positive for that country’s economy. The announced data is assessed according the data realized in the previous period and the data expected in the current period. Since the data coming higher than the expectations can affect FED (American Central Bank) to increase interest rates in the next period meeting of FED, this affects the dollar positively, if it comes lower than the expectations then this affects the dollar negatively with an influence for a potential decrease in FED's interest rates.
There is no specific timing.

12. FED Rate Meetings :

When the central banks increase the interest rates in developed countries, since there will be a short term demand increase for that country’s currency, when the interest rate is increased, the dollar gains value for a short term. When the interest rate is decreased then the dollar loses value for a short-term. In the long run this will create a fully adverse effect in terms of the theory of interest rates.
There is no specific timing.

13.Leading Indicators,

Mich. Survey, Fed Survey (American Central Bank’s Survey):
It is of research nature. The announced data is assessed according the data realized in the previous period and the data expected in the current period. Since the data coming higher than the expectations can affect FED (American Central Bank) to increase interest rates in the next period meeting of FED, this affects the dollar positively, if it comes lower than the expectations then this affects the dollar negatively with an influence for a potential decrease in FED's interest rates.
There is no specific timing.

14.Durable Goods :

The announced data is assessed according the data realized in the previous period and the data expected in the current period. Since the data coming higher than the expectations can affect FED (American Central Bank) to increase interest rates in the next period meeting of FED, this affects the dollar positively, if it comes lower than the expectations then this affects the dollar negatively with an influence for a potential decrease in FED's interest rates.

Marmaris

Marmaris çam ağaçlarına sırtını dayamış doğal limanıyla, palmiye ağaçlarıyla süslenmiş kıyı şeridinin ucundaki mimarisi, eşsiz plajları ve kristal görünümündeki denizi, yüzme ve her türlü su sporu ile yatçılık için ideal bir tatil beldesidir.
Marmaris Ege Bölgesinin en güzel turistik beldelerinden ve önde gelen yatçılık merkezlerinden birisidir. Sahip olduğu çam ormanları nedeniyle halk arasında “Yeşil Marmaris” olarak bilinir. Marmaris, doğal olarak çok iyi korunmuş bir liman ve iskele ile dünyanın her tarafından gelecek yatlara hizmet verebilecek yüzlerce yat kapasiteli marinalara sahiptir.
Sahip olduğu doğal güzellikler yanında Marmaris turistlere birçok modern tesisler sunar. Ayrıca Marmaris halkı yerli ve yabancı ziyaretçileri her zaman sevgiyle kucaklar.
Deniz kenarındaki veya Marmaris içerisindeki lokantalarda yenilen bir akşam yemeğinden sonra, gecenin kalan kısmını Barlar Sokağında yer alan hareketli barlarda,diskolarda veya gece kulüplerinde geçirebilirsiniz.
Marmaris’e yaptığınız ziyareti birçok seçenekleri bulunan çevre gezileriyle tamamlayabilirsiniz.bunlar yarım veya tam günlük, kano turları ,at gezintisi ,doğa yürüyüşleri yat turları ,köy gezileri,cip safari ve Efes, Pamukkale,Dalyan ve Kaunos gibi bölgeleri ziyaretler şeklinde geniş bir yelpaze sunulmuştur.
Marmaris ve dolayları güzel bir dantel gibi grift kıyılar ve körfezlere sahip olmakla övünür.Gökyüzünün ve denizin mavisi çam ormanlarının yeşili birbirleriyle kucaklaşırlar. Doğa, gözün görebileceği birbirinden harukalede resimler sergiler. Doğal güzellikler yalnızca birkaç ay için değil doğayı seven yerli yabancı herkese bütün bir yıl boyunca kucak açar.
Marmaris ve dolayları muhteşem ve güzel doğasıyla ,geçmişe ışık tutan etkileyici arkeolojik yapısı bakımından çok zengindir. Bölgenin doğal güzelliği yanında tarihi Karya ve sayısız antik şehirler bizi cezp etmekte asırlık mirası günümüze taşımaktadır. Marmaris’ten günü birlik gidiş gelişlerle ziyaret edilebilen antik şehirler Anadolu’nun kültürel mirasını Ege ve Akdeniz’de yansıtır.
Marmaris Ve Çevresindeki Marinalar Dünyadaki benzerleriye mukayese edilebilir dünya sınıfı marinalar Ege Kıyısı boyunca yer alır. Beklenebilecek her türlü imkan ve araçlar 5 yıldızlı otel konforunu aratmayacak tuvalet ve banyolarla donatılmışlardır. Marinaların çevresinde şahane Türk mutfağının sunulduğu restoranlar ve barlar,alış veriş müptelalarının kendilerine terapi uygulayabilecekleri dükkan ve butikler yer almaktadır.

Marmaris ve çevresindeki Marinalardan bazıları :

Setur Kuşadası MarinaKapasite :Denizde 450,Karada 100,Uluslararası Havaalanı 50 km2- Port Bodrum YalıkavakKapasite :Denizde 550,Karada 100,Uluslararası Havaalanı 52 km3- Bodrum D-Marin Turgutreis MarinaKapasite :Denizde 475,Karada 50,Uluslararası Havaalanı 30 km4- Milta Bodrum MarinaKapasite :Denizde 350,Karada 100,Uluslararası Havaalanı 120 km5- Marmaris Martı MarinaKapasite :Denizde 720,Karada 180,Uluslararası Havaalanı 100 km6- Marmaris Netsel MarinaKapasite :Denizde 600,Karada 800,Uluslararası Havaalanı 97 km7- Marmaris Yacht MarinaKapasite :Denizde 205,Karada ,Uluslararası Havaalanı 26 km8- Göcek İltur Club MarinaKapasite :Denizde 400,Karada 180,Uluslararası Havaalanı 22 km9- Port Göcek MarinaKapasite :Denizde 85,Karada,Uluslararası Havaalanı 20 km10- Göcek Skopea MarinaKapasite :Denizde 400, Uluslararası Havaalanı 55 km
Kalesi : Marmaris Kalesi Kemeraltı mahallesinde ,deniz kıyısında yüksekçe bir tepenin üzerinde kurulmuştur.herodotos tarihi ilk kalenin İyonya’lılar tarafından MÖ 334 yılında yapıldığını yazar. Kaleyi fetheden İskender bu önemli kaleyi onartmıştır. Yılların ve çeşitli olayların tahribatıyla yıpranan kale Menteşe Beyi İbrahim Bey zamanında, daha sonra da Marmaris hakimi Gazi Ahmet Bey tarafından limanıyla birlikte onarılmıştır. Kare planlı zarif bir yapıdır.
Marmaris Müzesi : 1991 yılından bu yana hizmet veren Marmaris Müzesi eski kentin merkezinde yer alan kalede bulunmaktadır. Aslında kale ,mimari yapısının özelliğiyle de bir müze niteliğindedir. Eserler iki kapalı mekanda ve bahçede,açık alandadır. Kapalı salonların ikisinde ve bahçede sergilenen arkeolojik eserler bölgeden toplanmıştır. Bunlar Helen,Roma ve Bizans çağlarına ait amforalar ,toprak kandiller,cam eserler ,silahlar,ok uçları,paralar ve süs eşyalarıdır. Etnografya salonunda ise Osmanlıların son dönemlerinde kullanılan mobilya,halı,kilim,kap-kacak ve çeşitli mutfak eşyaları sergilenmektedir. Diğer kapalı mekanlar ise sanat galerisi,büro ve depo olarak kullanılmaktadır.

Çarşı Market :Gezinti yerinin kalbinde yuvalanmış ,Osmanlı Kalesinin gölgesinde yer alan Eski Çarşı Market şehir dışındaki kapalı çarşı yerlerine en uygun alternatiftir. Eski kapalı çarşı yer alan sergilerde orijinal ,mükemmel kalite ve uygun fiyata her şeyi bulabilirsiniz. Bit pazarının da dahil olduğu 200′den fazla dükkanın çalıştığı Pazar günleri en işlek günlerdir. Hafta içinde 11.00 ve 16.00 saatleri arasında marketteki çeşitli dükkanlar daha sakin, öyle saatlerinde genç kalabalığı cezp eder. Bakır ve ahşap dekorasyon malzemeleri mücevherat ve bölgesel desenli elbiseler liman boyunca sıralanmış dükkanlarda ve kale içinde satılır. Meşhur marmelat ve bal almak için en uygun yer şehrin batısındaki su tarafına yalın Cuma Pazarıdır.Perşembe Pazarı(meşhur Cuma Pazarı): Marmaris Köy Marketinde meyve,sebze,dokumalar ve kadın,erkek ve çocuk kıyafetleri ,moda kıyafetlerden taklit tasarım eşyalara ve geçmiş sezonundan kaçırılmayacaklara kadar her şey satılmaktadır. Spor kıyafetler, yatak örtüleri ,masa örtüleri ve ev tekstili de önemli yer tutar. Çarşı G.Mustafa Muğlalı Caddesi ve civarında yer alır. Perşembe günleri 09.00-18.00 saatleri arasında açıktır., en uygun ziyaret saati öyleden sonra geç vakittir. Türkiye tekstil ürünleri ,cam eşyalar,deri,halı,çömlek,fıstık ve elbette baklava ve lokumuyla meşhurdur. Mahalli nakışlar ve elişleri de pazarın dikkate değer ürünleridir.

Halıcılık : Halıcılık özellikle çok meşhur olup bütün dünyaya ihraç edilmektedir. Halılar köy kadınları ve kızları tarafından elde dokunmaktadır. Güzel renkler elde etmek için doğal boyalar kullanılmakta ve her halı kendine has bir hikaye anlatır. Her bölgenin kendine has bir motifi vardır. Bir halıyı dokumak bazen 5 yıl sürebilir. Kilimler,sumaklar,ipek halılar ve yün halılar arasında seçiminizi yapabilirsiniz.ipek halılar tablo gibidirler küçükleri duvara asılabilir. İpek halılar büyüleyicidir ışığa doğru tuttuğunuz zaman renkler doğunun sihrini yansıtırcasına değişir. Fiyatlar büyüklüğüne ve metrekareye düşen düğüm sayısına göre değişir. Halılar evinizi değerlendirir ve özel bir tatilin şahane bir anısı olur.

Boradan güzel bir davranış


Cuma günü bir projemiz için toplantı yapmak üzere havaalanı yolundan Man Türkiye'ye gidiyordum. Vosvosla gittiğim için otobanda orta şeritten ağır ağır gidiyordum. İleride sağ şeritteki tüm araçların benim şeridime doğru geçtiklerini gördüm. Herhalde kaza var dedim, ama görünürde arabada yoktu. Yan şeritten geçerken sağ şeritte yatan bir köpek gördüm. Öldüğünü düşündüm ve içimi büyük bir üzüntü kapladı. O sırada kafasını kaldırdı ve kara kara gözleriyle bana baktı, göz göze geldik. O kadar çaresizdi ki. Aynadan bakınca hareket edemediğini anladım. Araçlar üzerine üzerine geliyor, son anda şerit değiştirebiliyorlardı. Muhtemelen bir araba çarpmıştı ve bir kere daha ezilmesi an meselesiydi. 300 - 400 metre sorumsuzca gittikten sonra durup yardım etmem gerektiğine karar verdim. Arabamı hemen onun bulunduğu şeride çektim ve dörtlüleri yakıp geri geri geldim. Köpeğe 2 metre kala durdum. Arabadan inip yanına gittim. Isırıp ısırmayacağını bilemiyordum, ama bacaklarından gelen kanı görünce fazla vaktim olmadığına karar verdim. Elimi kafasına uzattım, okşadım, hiçbirşey yapmadı. Güzel gözleri faltaşı gibi açılmış etrafına bakıyordu. Ayakları kırılmış gözüküyordu ve kan kaybediyordu. İnsanoğlu hain bir yaratık, önce özene bezene aldığım yeni vosvosuma alırsam kan olacağını düşündüm, sonra da kendimden utanıp paltomu çıkardım, güzelce üzerine örttüm ve kucakladım. Fiziki olarak büyük bir köpekti, ben ayaklarının acımaması için uğraşırken nefesini kulağımda hissettim. İstese beni ısırabilirdi, ona çarpıp kaçan insanlıktan nasibini almamış hayvanın acısını benden çıkartabilirdi, yapmadı. Sadece arabaya bindirirken girmemek için vosvosun tavanını ısırdı. "Bırak güzelim, seni iyileştireceğim" diyebildim sadece ve gözlerimin içine baka baka bıraktı, sanki iyileşmeye gideceğini anladı.Man'daki arkadaşlarıma toplantıya katılamayacağımı iletip, köpeği doğru Veterinerlik Fakültesine yola çıkardım. Fakülteye vardık, ama Pazartesi'nden önce müdahele edemeyiz dediler. "O zaman ilk müdahelesini yapın, kan kaybediyor" dedim. Binbir nazla ilk müdahelesini yaptılar, gereken ilaçları eczaneden aldık. Ve hikayenin ikinci bölümü başladı, köpek acı çekiyordu, acil tedavi edilmesi gerekiyordu.Çayyolu İlko Sitesi'nde veteriner Yavuz Bey'i aradım. Daha önce sokak köpekleri tarafından parça parça edilmiş bir köpeği nasıl hayata döndürdüğünü görmüştüm. Alıp getirebilirsem bakabileceğini söyledi. Zaten Veterinerlik Fakültesi'nden biran önce götürmem için gözümün içine bakıyorlardı. Erkek olduğunu Veterinerlik Fakültesi'nde öğrendim. Isırmasın diye ağzını sargı beziyle bağlamışlardı, halbuki hayatının karartılmasına ve yolun ortasında öylece bırakıp gidilmesine rağmen hala insanlara zarar vermiyordu. Hala şaşkın şaşkın çevresine bakıyordu. Onu öyle görünce içim acıdı, gözyaşlarıma hakim olamadım. Yanına gittim, kafasını okşadım, kulağına eğilip "Dayan oğlum" dedim, "dayanmak zorundasın, iyileşince seninle oyunlar oynayacağız.". Gözlerini yumdu ve kafasını elimin üstüne bıraktı. Öldüğünü düşündüm, "bizimle ilgilenin, ölüyoooor" diye bağırdım. "Sadece yorgun, serumun etkisinden, biran önce götürün" dediler. Köpeği kucakladığım gibi arabamın arka koltuğuna koydum. Dörtlülerimizi yaktık, kornamıza basarak vosvosun herhalde bundan sonra görüp görebileceği son hızla(140 km) Çayyolu'na yola çıktık. Kafasını benim kurs kitaplarımın üzerine koymuş şaşkın şaşkın bana bakıyordu, kanaması biraz durmuştu. Arabanın sıcaklığıyla ıslaklığı da gitmişti, kurumaya başlamıştı, kafasını kurs kitaplarımın üzerine koymuş şaşkın şaşkın etrafına bakıyordu. Çayyolu'na varınca Yavuz Bey sağolsun çok ilgilendi. Veterinerlik Fakültesi'nde görmediğimiz ilgiyi orada gördük. Arabadan kucaklayarak aldığımız gibi içeri götürdük. Kontrol etti, "her iki ayağı da kırılmış" dedi. "Ne yapılabilir?" dedim. "Ameliyat edilmesi gerekir, ama maliyetli olabilir" dedi. 500 YTL ile 1000 YTL arasında tutabileceğini söyledi. Ne gerekiyorsa yapılmasını, her türlü masrafını karşılayacağımı söyledim. Ameliyatı birlikte yapacakları hocasını aradı ve Cumartesi sabahı ameliyat kararı verildi. Köpek hala şaşkın ve çaresiz etrafına bakıyordu. Herhalde "siz bana ne yaptınız, ben neden yürüyemiyorum" diye sorguluyordu. Çok çaresizdi, çok garipti. Adını Garip koydum. Yavuz Bey, 8-10 aylık olduğunu söyledi, kangal kırması olduğu için iri duruyormuş. Ama bakışları, tüyleri, o kadar güzel bir köpek ki, onu bu hale getiren kişinin bir kere olsun görmesini isterdim. Isırmasın diye ağzına bağlanan sargı bezini çözdüğüm halde, ağzını açmıyordu. Veteriner şaşkınlıktan hala bağlı olduğunu sandığını söyledi.Annem de, arkadaşlarım da köpekle bu kadar çok ilgilendiğim için benim çarpmış olabileceğimi düşündü. Ben çarpsam herhalde üzüntüden ölürdüm. Ama yaralı bir köpeğe yardım etmek için illa ona çarpmış olmak mı gerekir? Hem ben çarpsam neden gizleyeyim? Garip'e çarpan kişinin arabasının önü muhtemelen dağılmıştır çünkü çok güçlü, kuvvetli bir köpek gibi gözüküyor. Benim köpekleri ne kadar çok sevdiğimi herkes bilir, ama çarpan ben olsam o kadar soğukkanlı hareket edemeyebilirdim. Garip zor durumda yardım ettiğim ilk köpek değil, son köpek de olmayacak.Bu sabah Garip ameliyata girdi ve iki kırık bacağı ameliyat edildi. Ama üzücü bir şekilde kalça kemiği de kırık çıkmış. Tüm ameliyatları bir günde kaldıramaz diye kalça kırığı ameliyatı haftaya ertelendi. Ama kırık bacaklarının ameliyatları başarılı geçmiş ve yüksek ihtimalle yürüyebilecekmiş. Ben işim dolayısıyla Kayseri'de olmak zorundaydım, sabah 5'de Ankara'dan çıkıp Kayseri'ye geldim. Ama aklım da, kalbim de hep Garip'in ameliyatındaydı. Başarılı geçtiğini öğrenince çok rahatladım.Ve bu akşam diğer insanları düşündüm. Gündüz gözüne dümdüz yolda bir köpeğe çarpan ve onu öylece orada bırakıp ölüme terk eden kişiyi. Aynı şeyi onun çocuğuna yapsalar ne hissederdi? Ve köpeğin yaralı bir şekilde yattığını göre göre yanından geçip giden arabalardaki insanları. Neden yardım etmiyorsunuz, bu kadar mı merhametsizsiniz? Sizin de Garip'i ölüme terkederek en az ona çarpan kadar suçlu olduğunuzu biliyor musunuz? Allah katında bunun hesabını vermeyeceğinizi mi zannediyorsunuz?

Son olarak da Garip'e seslenmek istiyorum. Seni iyileştireceğiz oğlum, yeter ki sen dayan. Bedeli ne olursa olsun tüm ameliyatlarını yaptıracağız. Koşup, oynayacaksın. Seni benim köpeğimle tanıştıracağım. Muhtemelen senden korkacaktır ama yine de oynar. Seni iyileşene kadar birlikte her gün ziyaret edeceğiz, yemekler getireceğiz, hiç sıkılmayacaksın.Lütfen iyileş Garip. Sakın "dünya nasıl bir yer, insanlar hayvanlara ne kadar zulüm yapıyorlar" diye vazgeçip yürümekten ve yaşamaktan vazgeçme. Bize bir şans daha ver, senden özür dilememize izin ver.Seni seviyorum Garip ve iyileşmen için her an dua ediyorum

Antalya,Alanya,Aspendos,Manavgat,Side

Antalya, tarihi güzellikleri, dogasi ve kültürel zenginligi ile Türkiye'nin en gelismis turizm sehirlerinden birisidir. Güzel cografi yapisi ve uygun iklim kosullari ile Nisan ayindan kis aylarinin basina kadar tüm yerli ve yabanci turistler için en ideal tatil firsatlarini sunan sehir, 24 saat canli bir yapiya sahiptir. Milli parklari, zengin tarihi kalintilari ve ödüllü marinasi ile Akdeniz'in incisi durumundaki Antalya, ilçeleri ve tatil merkezleri ile Türk turizminin en önemli kenti durumundadir. Milattan önce 2000 yilinda kurulmaya baslayan kent, sirasiyla birçok medeniyete besik olmus ve son olarak Selçuklulardan Osmanli Imparatorlugu'na ve nihayet Türkiye Cumhuriyetine kalmistir. Antalya içine yapilacak bir gezi sirasinda görülecek birçok yer vardir. Bunlar, Perge, Kaleiçi, Olympos ve Aspendos antik kentleri, Karain ve Kocain Magaralari ve çevre yaylalar, Düden Selaleleri, Altinbesik Magarasi Milli Parki, Köprülü Kanyon Milli Parki, Kursunlu Selalesi Tabiat Parki olarak siralanabilir. Antalya, ayrica çevre ilçeleri ile de turistik bir önem tasimaktadir. Bunlar:

ALANYA: Binlerce yillik bir tarihi geçmise sahip olan Alanya, Antalya'nin en büyük ilçesidir. Bu tarihi zenginlige, kentin canli ve civil civil havasi da eklenince, ülkemizin en çok gezilen turistik merkezlerinden birisi ortaya çikmaktadir. Alanya'da Kizil Kule, Büyük Tersane, Alanya Kalesi, Alanya Müzesi ve Damlatas Magarasi gezilebilecek yerler arasinda yer almaktadir. Antalya ile ayni iklim özelliklerine sahip olan kent, yilin 8 ayi canli bir sekilde misafirlerini agirlamaya hazirdir. Gelismis kent yapisi ile tüm turizm donanimina sahip olan Alanya, restoranlari, gece kulüpleri, barlari ve çesitli büyüklükte otelleri ile, her sene turistleri memnun etmektedir.

BELEK: Yüzmek, güneslenmek, dinlenmek ve de golf oynamak isteyenlerin ilk tercihi olan Belek, Antalya'nin Serik beldesine yakin bir tatil merkezidir. Özellikle su sporlari ve profesyonel golf sahalari ile öne çikan Belek, tarihi yapisiyla da misafirlerini beklemektedir. Silyon ve Selge antik kentleri, Aspendos, Köprülü Kanyon, Düden Selalesi ve Kursunlu Selalesi bu bölgede yer almaktadir. Belek ayrica tam bir otel ve tatil köyü cennetidir. Uzun sahili boyunca yer alan birçok otel ve 1. sinif tatil köyleri, özellikle bu tür tatil yapmayi sevenler için idealdir.


KEMER: Antalya'nin diger ucunda, Toroslarin eteklerine kurulmus, sirin bir tatil belgesi olan Kemer de, Antalya'nin gelismis tatil beldelerinden birisidir. Bu ilçede bulunan irili ufakli oteller ve tatil köylerinde yapilacak bir tatil sirasinda, tarihi ve kültürel yerler de gezilebilir. Bunlarin arasinda Olympos, Chimaera, Phaselis, Adrasan Koyu, Beldibi Magarasi, Yörük ve Ayisigi Parki bulunur. Kemer'de ayrica Jeep safari turlarina çikilabilir, rafting yapilabilir, deniz gezileri için günlük tekne turlarina çikilabilir. Ayrica yerel yemeklerden keçi eti ile yapilanlar tadilabilir ve özellikle de yogurt mutlaka denenmelidir.



MANAVGAT ve SİDE: Antalya bölgesinin küçük amacanli iki sehri Manavgat ve Side, özellikle son yillarda turizm açisindan hizla gelismislerdir. Bölgede pek çok otel ve pansiyon turistler için hazir beklemektedir. Ayrica gezi alanlari arasinda Side Müzesi, Antik Kentler, Seleukia Antik Sehri, Manavgat Selalesi, Manavgat Baraji, Köprülü Kanyon Milli Parki, Titreyengöl, Altinbesik Düdeni ve Manavgat pazaryeri yer almaktadir. Bölgede geçirilecek bir tatil sirasinda yöresel yemeklerin disinda özellikle balik ve deniz ürünlerinin tadina bakilmalidir.